Travian Answers

Aloitetaan kysymykselläsi

Etsi vastaamalla kysymyksiin

Aloita vastauksen etsiminen valitsemalla yläkategoria ja sitten alakategorioita, kunnes vastaus ilmestyy alalaitaan. Jos etsimääsi vastausta ei löydy, saat lopussa mahdollisuuden ottaa yhteyttä meihin.

Kysymykseni koskee...

Mennäänpä tarkempiin yksityiskohtiin:

Etsi sivukartan avulla

Etsitkö mieluummin normaalin sivukartan avulla, kuten olet muillakin sivustoilla tottunut tekemään? Se onnistuu täälläkin: käytä vain Answersin sivukarttanavikaatiota vastauksien löytämiseen.

Miten huutokaupat toimivat?

Huutokauppa ei toimi ihan samalla tavalla kuin resurssien myynti ja osto torilla. Siksipä pieni esittely onkin paikallaan.

Kuvitellaanpa seuraavaa:

Esine on myynnissä, ja sen hintana on 100 hopeaa. Pelaaja 1 miettii, että esine olisi kymppitonnin arvoinen – joten hän tekee 10 000 hopean maksimitarjouksen. Hänen tarjouksensa jälkeen esineen hintana näkyy 101 hopeaa, koska kukaan muu ei ole tarjonnut esineestä vielä mitään.

Pelaaja 2 tulee mukaan ja näkee, että esinettä ollaan myymässä 101 hopealla (tai niin hän kuvittelee). Hänestä tuntuu, että esineen arvo voisi olla lähempänä 500:aa hopeaa, joten hän tarjoaa tuon summan. Hän kuitenkin saa virheilmoituksen "Tarjouksesi ylitettiin".

Se ei ole bugi eikä toinen pelaaja käytä bottia, vaan huutokauppajärjestelmä vain toimii näin. Pelaaja 2 (tai kuka tahansa muu tarjoaja) saa saman virheilmoituksen, kunnes tarjoaa 10 001 hopeaa tai enemmän. Silloin hänestä tulee korkeimman tarjouksen tekijä, ja hän on voitolla.

Ohessa on esimerkkihuuto, joka havainnollistaa systeemin toimintalogiikkaa:

auctions


Ensimmäinen tarjous:

auctions


Tarjous ylitettiin:

auctions


Sen jälkeen jätetään korkeampi tarjous, joka riittääkin:

auctions

Huutokauppajärjestelmässä on myös väärinkäytön estävä järjestemä, jonka seurauksena selvästi ylitse normaalin kauppasumman tehdyt huudot hylätään hiljaisesti järjestelmän sisällä. Tämän seurauksena korkeimman tarjouksen tehnyt huutaja ei välttämättä kaikissa tilanteissa voitakaan huutokaupan kohdetta.

Näitä tilanteita tapahtuu useimmiten pelikierroksen alussa, jossa tavaroiden hinnat voivat kivuta kysynnän seurauksena hyvinkin ylös, ja sama saattaa toistua tiettyjen haluttujen esineiden kohdalla kun esineistä saapuvat 2- ja 3-asteen tehokkaammat versiot pelikierroksen kestäessä.


Vastasiko tämä kysymykseesi tyydyttävästi?

Kyllä   Neutraali   Ei