Travian Answers

Aloitetaan kysymykselläsi

Etsi vastaamalla kysymyksiin

Aloita vastauksen etsiminen valitsemalla yläkategoria ja sitten alakategorioita, kunnes vastaus ilmestyy alalaitaan. Jos etsimääsi vastausta ei löydy, saat lopussa mahdollisuuden ottaa yhteyttä meihin.

Kysymykseni koskee...

Mennäänpä tarkempiin yksityiskohtiin:

Etsi sivukartan avulla

Etsitkö mieluummin normaalin sivukartan avulla, kuten olet muillakin sivustoilla tottunut tekemään? Se onnistuu täälläkin: käytä vain Answersin sivukarttanavikaatiota vastauksien löytämiseen.

Miten saan esineet sankarilleni käyttöön?

equip item

Käydäänpä lyhyesti läpi, miten saat erilaisia esineitä sankarillesi käyttöön. Esineitä on kahta erilaista päätyyppiä:

  • Varusteet
  • Käytettävät

Kummankintyyppiset esineet on annettava sankarillesi käyttöön ennen kuin ne tekevät mitään. Niiden välinen oleellinen ero kuitenkin on siinä, että varuste kestää ikuisesti, ja antaa sankarillesi (ja mahdollisesti sankarin mukana oleville joukoille) tietyn bonuksen niin kauan kuin se on käytössä, mutta käytettävä esine on kertakäyttöinen ja sen antama toiminto kertaluontoinen.

Useat varusteet kasvattavat sankarin paranemisnopeutta, vähentävät sankarin taistelussa ottamaan vahinkoa tai lyhentävät joukkojen koulutusaikoja kasarmissa tai tallissa, antavat lisää kulttuuripisteitä, lisäävät sankarin tekemää vahinkoa ja lisäävät sankarin mukana olevien joukkojen puolustus- tai hyökkäyspisteitä. On myös esineitä, jotka lyhentävät matka-aikoja, paluuaikoja ja parantavat joukkojen liikkumista. Kaikki nämä esineet toimivat vasta sitten, kun ne on laitettu käyttöön sankarillesi. Ne eivät vaikuta mitenkään, jos ne on varastoituna sankarisi reppuun.
Koska erilaisia varusteita on niin suuri määrä (kaikki on listattu täällä), olisi turhan pitkällistä selittää erikseen, miten kutakin niistä käytetään. Esineiden ottaminen käyttöön ei ole vaikeaa. Esineet on kategorioitu sekä huutokaupoissa että seikkailuissa sen mukaan, miten niitä käytetään: vasemman käden esineet, oikean käden esineet, kengät, kypärät ja niin edelleen. On siis jokseenkin selvää, mihin esineet on laitettava, jotta ne olisivat käytössä. Sankarijärjestelmä ei salli sinun laittaa oikean käden esinettä minnekään muualle kuin oikeaan käteen, joten erehtymisen vaara on olematon.

equip item

Kuten näet yläpuolisesta kuvasta, esineen vaikutus näkyy, kun pidät kursoria esineen päällä.
Kun haluat ottaa esineen käyttöön, vedä se vain tavaraluettelosta sankarisi päälle sopivaan paikkaan. Et voi laittaa esinettä väärään paikkaan – ja lisäksi oikea paikka näkyy korostusvärillä, kun olet klikannut esinettä (tämäkin on havainnollistettu oheisessa kuvassa). Toista sama toisin päin, jos haluat ottaa esineen pois käytöstä.


Käytettävät esineet toimivat hiukan eri tavalla. Ensinnäkin käytettävät esineet kuluvat – se tarkoittaa, että ne antavat kertaluontoisen bonuksen tai vaikutuksen, ja jos haluat toistaa sen, joudut hankkimaan lisää samoja esineitä. Sellaisia ovat esimerkiksi sidetarpeet, voiteet, kääröt, taideteokset sekä lakitaulut. Nämä esineet ovat lisäksi kasautuvia, eli ne varastoituvat aina samaan ruutuun riippumatta siitä, kuinka paljon niitä on. Voit esimerkiksi varastoida 500 voidetta yhteen ruutuun tavaraluettelossasi. Sankarillasi voi olla rajoittamaton määrä kasautuvia esineitä mukanaan. Sankarisi voi myös käyttää niitä kerralla sen kokoisen määrän kuin tahdot. Kun esineet on käytetty, tavaraluettelostasi lähtee käyttämäsi määrä.
Käytettäville esineille on vain yksi mahdollinen paikka, johon ne voi laittaa, ja se on sankarin oikealla puolella (sinusta katsottuna) alhaalla hänen jalkojensa vieressä oleva ruutu:

equip item

Muista siis: jotta häkit, ämpärit, sidetarpeet tai muut vastaavat esineet toimisivat, ne täytyy ensin vetää tähän ruutuun. Se on tehtävä ennen taisteluun menemistä, jotta esineet voivat aktivoitua sitten, kun niitä tarvitaan.


Vastasiko tämä kysymykseesi tyydyttävästi?

Kyllä   Neutraali   Ei