Travian Answers

Aloitetaan kysymykselläsi

Etsi vastaamalla kysymyksiin

Aloita vastauksen etsiminen valitsemalla yläkategoria ja sitten alakategorioita, kunnes vastaus ilmestyy alalaitaan. Jos etsimääsi vastausta ei löydy, saat lopussa mahdollisuuden ottaa yhteyttä meihin.

Kysymykseni koskee...

Mennäänpä tarkempiin yksityiskohtiin:

Etsi sivukartan avulla

Etsitkö mieluummin normaalin sivukartan avulla, kuten olet muillakin sivustoilla tottunut tekemään? Se onnistuu täälläkin: käytä vain Answersin sivukarttanavikaatiota vastauksien löytämiseen.

Rakennus - Resurssit - Yleistä

Resurssit

Resurssikentät
Pääset katsomaan resurssikenttiesi yleiskatsausta klikkaamalla ensimmäistä ympyrää ylävalikossa. Jos katselet ympärillesi näkymässä, löydät resurssiesi tuntituotannon, joukkosi (joita ei luultavasti ole yhtään) sekä neljäntyyppisiä resurssikenttiä:

Resurssityyppi Ulkonäkö Huomautukset
Puu g1b.gif Teutoneilla on joukkoja, joiden kouluttaminen vaatii paljon puuta. Virka-asunnon laajentaminen maksaa paljon puuta.
Savi g2b.gif Savi on gallialaisten pääraaka-aine. Heidän joukkonsa maksavat paljon savea. Lisäksi kylä, jota kehitetään aktiivisesti, vaatii savea melkoisesti.
Rauta g3b.gif Tätä resurssia käytetään enimmäkseen Rooman armeijan kalliisiin haarniskoihin ja muureihin. Sen vuoksi roomalaiset tarvitsevat aina paljon rautaa.
Vilja g4b.gif Resursseista ongelmallisin. Rakennuksiin tarvitaan viljaa vähemmän kuin muita resursseja, ja viljapeltojakin on 6 vaikka muita kenttiä on vain 4 kutakin. Silti sitä ei ole koskaan tarpeeksi. Tämä johtuu siitä, että viljantuotantosi laskee aina, kun rakennat uutta tai koulutat joukkoja.

Resurssikenttää laajennetaan klikkaamalla kuvaketta ja sen jälkeen "Laajenna tasolle X"-linkkiä. Jos linkki näkyy harmaana, alapuolella pitäisi lukea selitys sille, miksi näin on.

Yritä pitää resurssituotantosi mahdollisimman tasaisena ja viljantuotanto 50 prosentissa muista. Esimerkiksi:
    Puu: 100 tunnissa
    Savi: 100 tunnissa
    Rauta: 100 tunnissa
    Vilja: 50 tunnissa
Tietysti voit mukauttaa tuotannon omiin tarpeisiisi. Tämä on vain yleinen sääntö.

Varastointi - viljasiilo ja varasto
Tuotetut resurssit varastoidaan viljasiiloon ja varastoon myöhempää käyttöä varten. Varastossa säilytetään puuta, savea ja rautaa, kun taas viljasiilossa pidetään viljaa. Myöhemmässä vaiheessa peliä et voi kehittyä, ellei sinulla ole näitä rakennuksia. Ne ovat myös esivaatimuksena torille. Loppupelissä suuri viljasiilo ja suuri varasto tulevat rakennusvaihtoehdoiksi maailmanihmeen rakentajille.

Jalostusteollisuus - saha, tiilitehdas, rautavalimo, mylly ja leipomo
Jalostusteollisuusrakennukset antavat bonuksen kunkin resurssin tuotantoon. Kullakin resurssilla on oma jalostamonsa, viljalla peräti toinenkin.

  • Puu: puunhakkaajan tuottamasta puusta tehdään lautoja sahalla, mikä antaa maksimissaan 25 prosentin bonuksen puuntuotantoon. Rakennus vaatii tason 10 puunhakkaajan.
  • Savi: tiilitehdas muuttaa saven tiiliksi, mikä antaa saventuotannolle maksimissaan 25 prosentin bonuksen. Rakennus vaatii tason 10 savimontun.
  • Rauta: rautakaivoksilta louhittu raakarautamalmi jalostetaan rautaharkoiksi rautavalimolla. Se antaa maksimissaan 25 prosentin bonuksen raudantuotantoon. Rakennus vaatii tason 10 rautakaivoksen.
  • Vilja: vilja jauhetaan jauhoksi myllyssä, mikä antaa viljantuotannolle maksimissaan 25 prosentin bonuksen. Rakennus vaatii tason 5 viljapellon. Kun mylly on maksimitasollaan ja sinulla on tason 10 viljapelto, voit rakentaa leipomon, jossa myllyn tuottamat jauhot leivotaan leiväksi. Se antaa maksimissaan 25 prosentin lisäbonuksen viljantuotantoon.

Kehittyneempi varastointi - Suuri varasto ja suuri viljasiilo
Kun peli etenee, saatat haluta varastoida enemmän resursseja ja silti tarvitsisit vapaita rakennustontteja. Hankkimalla artefaktin, joka mahdollistaa suuren varaston ja viljasiilon rakentamisen, pystyt varastoimaan enemmän resursseja pienempään tilaan. Suuria varastoja ja viljasiiloja tarvitaan myös maailmanihmekylissä, jonne niitä voi rakentaa ilman artefaktia.


Vastasiko tämä kysymykseesi tyydyttävästi?

Kyllä   Neutraali   Ei