Travian Answers

Aloitetaan kysymykselläsi

Etsi vastaamalla kysymyksiin

Aloita vastauksen etsiminen valitsemalla yläkategoria ja sitten alakategorioita, kunnes vastaus ilmestyy alalaitaan. Jos etsimääsi vastausta ei löydy, saat lopussa mahdollisuuden ottaa yhteyttä meihin.

Kysymykseni koskee...

Mennäänpä tarkempiin yksityiskohtiin:

Etsi sivukartan avulla

Etsitkö mieluummin normaalin sivukartan avulla, kuten olet muillakin sivustoilla tottunut tekemään? Se onnistuu täälläkin: käytä vain Answersin sivukarttanavikaatiota vastauksien löytämiseen.

Miten luon liittoumafoorumin?

Liittoumafoorumi

Helmikuussa 2008 Travian sai uuden liittoumafoorumin. Tämä uusi foorumijärjestelmä tukee julkisia foorumeita, koalition foorumeita sekä yksityisiä foorumeita. Alapuolella on pieni tutoriaali siitä, miten näitä eri tyyppisiä foorumeita luodaan.

Aloitus
Voit aloittaa liittoumafoorumisi tekemisen klikkaamalla new forum-painiketta, kun olet Foorumi-välilehdellä liittoumasi valikossa. Kun klikkaat painiketta, näet fooruminluontivalikon. Kuten jo aiemmin sanottiin, on mahdollista tehdä neljänlaisia erilaisia foorumiosioita. Ne on kaikki esitelty alapuolella:

 • Julkinen foorumi

  Julkista foorumia voi lukea kuka tahansa pelaaja, mutta sinne voi kirjoittaa vain foorumin omistajaliittouman jäsen. Tällaista osiota voidaan käyttää esimerkiksi hakemuksiin ja tiedotuksiin.
  Public board

 • Koalition foorumi

  Tämä foorumiosio on suunnattu liittoumalle ja sen siiville. Kun luot tällaista foorumia, sinun on määriteltävä ne liittoumat, jotka voivat lukea ja kirjoittaa viestejä tälle foorumille. Se onnistuu sekä liittouman tagilla että ID:llä. Omalla liittoumallasi on automaattisesti pääsy osiolle, sitä ei tarvitse erikseen lisätä. Plus-painikkeen klikkaaminen luo uuden rivin, jolle voit lisätä toisen liittouman.
  Confederation board

 • Liittouman foorumi

  Liittouman foorumi on yksinkertaisin kaikista vaihtoehdoista, ja se on tarkoitettu pelkästään oman liittoumasi jäsenille. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa foorumin nimi ja kuvaus sekä painaa OK-nappia. Tämä osio näkyy vain oman liittoumasi jäsenille.
  Alliance board

 • Suljettu foorumi

  Tämäntyyppinen osio toimii samaan tapaan kuin koalition foorumi. Viestejä voivat lukea ja kirjoittaa vain ne pelaajat, jotka on lisätty listalle foorumia perustettaessa. Pelaajat voidaan listata joko nimensä tai ID:nsä perusteella. Osio ei näy muille kuin listalla oleville pelaajille sekä foorumin ylläpitäjille. Plus-painike tekee uuden rivin uutta pelaajaa varten.
  Closed board

Lopputulos
Alapuolella on kuva foorumista, jollainen syntyy, kun seurataan edellä esitettyjä esimerkkejä. Esimerkin vuoksi foorumialueet on merkitty väreillä. Punainen tarkoittaa julkista osiota, jota kuka tahansa voi lukea mutta jolle voivat kirjoittaa vain liittouman jäsenet. Sininen tarkoittaa osiota, jolle pääsevät vain liittoumat, joille on annettu pääsy sinne. Vihreä on liittouman foorumi, joka näkyy vain oman liittouman jäsenille. Keltainen on suljettu osio, jonne on pääsy vain erikseen määritetyillä liittouman jäsenillä.
The final forum


Kun klikkaat edit-painiketta, kuvat foorumiosioiden vasemmalla puolella muuttuvat pieniksi valikoiksi, joiden avulla foorumia voidaan muokata. Klikkaile niitä ja katso, mitä tapahtuu.

BBCode
Uusi foorumijärjestelmä hyväksyy tietyn kokoelman BBCode-komentoja. Alapuolella on lista näistä:

 • [b]Lihavointi[/b]
 • [u]Alleviivaus[/u]
 • [i]Kursiivi[/i]
 • [color=red]Punainen teksti[/color]
 • [quote]Lainaus[/quote] TAI [quote=Pelaajan nimi]Lainaus, jossa ilmoitetaan kirjoittajan nimi[/quote]
 • [list] [*]listattu asia [*]listattu asia [/list]
 • [village=(x-coord|y-coord)] tai [village=x-coord|y-coord] tai [village=mapid] tekee linkin kylän yleiskatsaukseen Tässä toiminnossa on toistaiseksi ongelmia
 • [pelaaja=uid] tekee linkin pelaajaprofiiliin Tässä toiminnossa on toistaiseksi ongelmia
 • [liittouma=aid] tekee linkin liittouman profiiliin Tässä toiminnossa on toistaiseksi ongelmia
 • [Legionnaire] legioonalaiskuvake. Tämä onnistuu millä tahansa yksiköllä, kunhan vain kirjoitusasu on oikea (iso alkukirjain mukaan luettuna). Tarkista pelistä ohjeet oikeaan kirjoitusasuun.

Yläpuolella olevat koodit toimivat vain .fi-foorumeilla. Kun käytetään jotain toista kieltä, täytyy käyttää myös vastaavia tageja. Esimerkiksi kylän saksankielinen tagi on [dorf=].
[color=]-tagi voi ottaa seuraavat arvot: 'aqua', 'black', 'blue', 'fuchsia', 'gray', 'green', 'lime', 'maroon', 'navy', 'olive', 'purple', 'red', 'silver', 'teal', 'white', 'yellow' kuten myös värien heksakoodit, esimerkiksi *00F or *0000FF (sininen).

Vaihtoehtoisesti voit käyttää painikkeita tekstikentän ylälaidassa:
BBCode

Ongelmia?

Error message
Poista linkki, jonka laitoit liittouman valintaan "Linkki liittouman foorumille" ja ongelmasi on poissa.


Vastasiko tämä kysymykseesi tyydyttävästi?

Kyllä   Neutraali   Ei