Travian Answers

Aloitetaan kysymykselläsi

Etsi vastaamalla kysymyksiin

Aloita vastauksen etsiminen valitsemalla yläkategoria ja sitten alakategorioita, kunnes vastaus ilmestyy alalaitaan. Jos etsimääsi vastausta ei löydy, saat lopussa mahdollisuuden ottaa yhteyttä meihin.

Kysymykseni koskee...

Mennäänpä tarkempiin yksityiskohtiin:

Etsi sivukartan avulla

Etsitkö mieluummin normaalin sivukartan avulla, kuten olet muillakin sivustoilla tottunut tekemään? Se onnistuu täälläkin: käytä vain Answersin sivukarttanavikaatiota vastauksien löytämiseen.

Grafiikkapakkaukset

Grafiikkapakkaukset ovat tapa muunnella pelin ulkoasua ja lievittää serverin kuormitusta.

Mistä saan grafiikkapakkauksia?

Joitakin on saatavilla Travianin serverillä. Klikkaa pelaajaprofiilissasi välilehteä Grafiikkapakkaus - sieltä löydät listan grafiikkapakkauksista. Lisää grafiikkapakkauksia löydät Travianin foorumilta osiosta "Grafiikkapakkaus, kartat ja lisäprojektit". Löydät grafiikkapakkauksia myös verkosta, mutta sinun kannattaa käytää vain luotettavia grafiikkapakkauksia. Yksi vaihtoehto on luoda itse omasi.

Miten grafiikkapakkaus asennetaan?

Internet Explorer

 • Lataa se.
 • Pura tiedostot .zipistä kansioon.
 • Klikkaa profiilissasi välilehteä Grafiikkapakkaus.
 • Kirjoita (tai kopioi ja liitä) grafiikkapakkauskansion polku täsmälleen siinä muodossa kuin se on (kansio sisältää tyylitiedoston ja img-kansion) tekstikenttään, jonka otsikkona on "Käyttäjän määrittelemä grafiikkapakkaus".
 • Internet Explorer 7:ssä ja sitä uudemmissa sinun täytyy lisätä niiden Travianin pelimaailmojen osoitteet luotettujen sivustojen listalle "Työkalut > Internet-asetukset > Suojaus> Luotetut sivustot > Sivustot).
 • Klikkaa OK-nappia.
 • Jos näet viestin "Grafiikkapakkaus löytyi", klikkaa vain Tallenna-nappia ja kaikki on valmista. Jos ei, tarkista, että tekstikenttään syöttämäsi polku on oikein (kansion pitää olla se, josta löytyy tyylitiedosto travian.css sekä img-kansio).

Firefox 1.0.x tai vanhempi

Kirjoita about:config osoiteriville. Etsi security.checkloaduri (voit kirjoittaa filteriin security.che... päästäksesi sinne nopeammin.) Arvo on true. Kaksoisklikkaa riviä. Arvo muuttuu falseksi. Nyt paikallisia tiedostoja voidaan lukea. Jatka Internet Explorer -ohjeen mukaan.

Firefox 1.5.x tai uudempi

Etsi Firefoxin profiilikansiota kovaleyltäsi (12345678 vastaa kahdeksaa satunnaista numeroa ja kirjainta):

 • Windows (muu kuin Vista): "C:\Documents and Settings\Username\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles12345678.default\"
 • Windows Vista: "C:\Users\Your name\AppData\Roaming\MozillaFirefox\Profiles\12345678.default" (Kansio saattaa olla piilotettu.)
 • Linux: "/home/username/.mozilla/firefox/12345678.default/"
 • OS X: /Username/Library/Application Support/Firefox/Profiles/12345678.default/

 

Lataa tämä tiedoto, pura user.js ja siirrä se edellä mainittuun Firefoxin profiilikansioon. Käynnistä Firefox uudestaan. Nyt paikallisia tiedostoja voidaan lukea. Seuraa alla olevia ohjeita:

 • Lataa se.
 • Pura tiedosto .zipistä kansioon.
 • Klikkaa profiilissasi Grafiikkapakkaus-välilehteä.
 • Kirjoita (tai kopioi ja liitä) grafiikkapakkauskansion tarkka polku (kansio sisältää tyylitiedoston ja img-kansion) tekstikenttään, jonka otsikkona on "Käyttäjän määrittelemä grafiikkapakkaus". Polun alussa tulee olla file:// .
 • Paina OK-nappia.
 • Jos näet viestin "Grafiikkapakkaus löytyi", klikkaa vain Tallenna-nappia ja kaikki on valmista. Jos ei, tarkista, että tekstikenttään syöttämäsi polku on oikein (kansion pitää olla se, josta löytyy tyylitiedosto travian.css sekä img-kansio).

Opera

Ei ole mahdollista. Valitse jompi kumpi seuraavista kahdesta vaihtoehdosta.

Oma webbisivutilasi

Jos mikään ei toimi tai jos käytät Opera 9:ää, lataa grafiikkapakkaus omalle webbisivutilallesi ja syötä sen polku. Aloita polku tietenkin http:// eikä file:// .

Paikallinen web-serveri

Hieman monimutkaisempi vaihtoehto on asentaa paikallinen webbiserveri, esimerkiksi Apache, ja ajaa se aina, kun pelaat Traviania. Polku alkaa siinä tapauksessa http://localhost/.

Ongelmat

CSS on virheellinen / Grafiikat näkyvät, mutta väärillä paikoilla

Tarkista, onko tyylitiedoston nimi travian.css, ja nimeä se uudestaan, jos on tarpeen.

Sinun kannattaa myös yrittää poistaa evästeet ja tyhjentää selaimesi välimuisti, jos grafiikka näkyy väärin. Kokeile aina myös grafiikkapakkauksen aktivoimista uudestaan.

Klikkasin vahingossa aktivoi.nappia, ja nyt en näe mitään grafiikoita

Mene osoitteeseen http://s1.travian.fi/spieler.php?s=4 (jos et pelaa s1:llä, vaihda serverin numero oikeaksi), valitse "Oletusgrafiikkapakkaus" ja klikkaa OK-nappia. Sitten tarkista yläpuolelta, mitä olet mahdollisesti tehnyt väärin (virheellinen polku, et ole aktivoinut paikallisia grafiikoita Firefoxissa, virheellinen .css- tiedosto jne.).

Vaihtoehtoisesti voit poistaa evästeet ja tyhjentää selaimen välimuistin. Se, miten se tapahtuu, riippuu käyttämästäsi selaimesta. Tarkista selaimesi ohjeista, jos tarvitset apua. Tästä sivustosta saattaa olla apua.

Oman luominen

Miten luon oman grafiikkapakkauksen?

Lataa perusgrafiikkapakkaus ja muokkaa kuvia haluamallasi kuvankäsittelyohjelmalla, näitä ovat esimerkiksi Paint Shop Pro (maksaa), Adobe Photoshop (maksaa paljon) tai GIMP (ilmainen). Jos haluat tehdä gif-animaatioita, tarvitset erillisen ohjelman sitäkin varten. Niitä on paljon, googleta niitä.

Jos haluat muuttaa taustaväriä, sinun täytyy muokata .css-tiedostoa. CSS:ää voit opiskella sivulla w3schools.

Kuinka julkaisen grafiikkapakkaukseni?

Pakkaa kuvat zip-tiedostoon ja lataa tiedosto verkkoon. Ilmaista tilaa tarjoavia palveluita on monia, esimerkiksi Lycos.

Esittele grafiikkapakkauksesi Travianin foorumilla asianmukaisella osiolla. Valitse sopiva nimi ja liitä mukaan muutamia kuvia tai kuvankaappauksia grafiikkapakkauksestasi.

Tekijänoikeudet

Muista, että et saa käyttää muiden ihmisten omistamia kuvia ilman heidän lupaansa. Älä varsinkaan käytä kuvia tietokonepeleistä tai selainpeleistä, koska omistaja saattaa haastaa sinut oikeuteen.


Vastasiko tämä kysymykseesi tyydyttävästi?

Kyllä   Neutraali   Ei