Travian Answers

Aloitetaan kysymykselläsi

Etsi vastaamalla kysymyksiin

Aloita vastauksen etsiminen valitsemalla yläkategoria ja sitten alakategorioita, kunnes vastaus ilmestyy alalaitaan. Jos etsimääsi vastausta ei löydy, saat lopussa mahdollisuuden ottaa yhteyttä meihin.

Kysymykseni koskee...

Mennäänpä tarkempiin yksityiskohtiin:

Etsi sivukartan avulla

Etsitkö mieluummin normaalin sivukartan avulla, kuten olet muillakin sivustoilla tottunut tekemään? Se onnistuu täälläkin: käytä vain Answersin sivukarttanavikaatiota vastauksien löytämiseen.

Sankarin terveyspisteet

Miten sankarin terveyspisteet toimivat?

Esittely

Travianissa on tärkeää, että pidät silmällä sankarisi terveyspisteitä. Kun lähetät sankarisi seikkailemaan tai ottamaan osaa taisteluun, sankarisi saattaa menettää terveyspisteitä. Jos sankarisi menettää liikaa terveyspisteitä, hän kuolee (mutta onneksi voit herättää hänet henkiin!). On hyvä tietää miten sankarisi terveyspisteet toimivat, joten seuraavassa on pieni opas sankarin terveyspisteistä ja niiden toiminnasta. 

Ennen kuin jatkamme, sinun kannattaa tarkistaa oman sankarisi terveyspisteet. Terveyspisteet ovat aina näkyvillä sankarin kuvan alla vasemmalla, ja myös sankarin ‘Piirteet’ välilehdellä. Kun pidät kursoriasi sankarin terveyspisteitä kuvastavan palkin päällä, näet pienen infolaatikon josta saat selville kuinka nopeasti sankarisi saa takaisin näitä terveyspisteitä. 

Terveyspisteiden menettäminen

Kun lähetät sankarisi seikkailemaan, on mahdollista että hän menettää siellä terveyspisteitä. Menetettyjen terveyspisteiden määrä riippuu sankarisi taisteluvoimasta, seikkailun vaikeustasosta ja siitä kuinka monella seikkailulla sankarisi on ollut jo aiemmin. Serverin edetessä seikkailuista tulee vaikeampia ja sankarisi tulee menettämään enemmän terveyspisteitä. Jos et nosta sankarisi taisteluvoimaa ja jatkat seikkailua, sankarisi alkaa menettämään suuria määriä terveyspisteitä jokaisella seikkailulla.  

Seikkailuja on kahta tyyppiä: Normaaleja tai Vaikeita. Vaikeilla seikkailuilla sankarisi menettää noin tuplasti enemmän terveyspisteitä normaaliin seikkailuun verrattuna, mutta myös kokemuspisteiden määrä jonka sankari saa vaikeista seikkailuista, on noin tuplat verrattuna normaaliin seikkailuun. 

Sankari voi myös menettää terveyspisteitä taisteluissa. Menetettyjen terveyspisteiden määrä riippuu hyökkäävien ja puolustavien joukkojen yhteenlasketusta taisteluvoimasta. Raportit eivät kerro paljonko terveyspisteitä sankarisi menetti, mutta laskemalla prosentuaalisen määrän menetetyistä joukoistasi voit arvioida paljonko sankarisi suunnilleen menetti terveyspisteitä. Jos esimerkiksi hyökkäsit kylään 200 imperiaanilla ja sankarilla, ja imperiaaneista kuoli 100, sankarisi menetti noin 50 % terveyspisteistään. Vaihtoehtoisesti voit myös katsoa sankarisi terveyspisteitä ennen taistelua ja taistelun jälkeen, ja laskea erotuksen. 

Sinun kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että sankarisi kuolee jos hän menettää kerralla 90 % tai enemmän terveyspisteistään. Toisekseen kannattaa ottaa myös huomioon, että sankarisi voi menettää terveyspisteitä vaikka se hyökkäisi tyhjään kylään. Viimeisenä muttei vähäisimpänä asiana kannattaa ottaa huomioon se, että sankarin terveyspisteiden määrä ei vaikuta sankarin taisteluvoimaan. Alhainen terveyspisteiden määrä aiheuttaa vain sen että sankari kuolee helpommin.   

Sankarin terveyspisteiden kerääminen takaisin

Nyt tiedät miten sankarisi voi menettää terveyspisteitä, aika katsoa miten niitä saa takaisin! 

Travianissa on kaksi tapaa millä sankarisi saa terveyspisteitä takaisin. Ensimmäinen tapa on antaa sankarin parantua luonnollisesti ajan kanssa. Sankarisi paranee 10 % päivässä (20 % 3x-speed servereillä) ja tätä prosenttimäärää voi nostaa parantumista nopeuttavilla esineillä (kypärä, haarniska, kengät). 

Toinen tapa saada sankarisi terveys takaisin ylös, on käyttää voiteita. Voiteet vaikuttavat heti, ja niitä voit löytää joko seikkailuista tai ostaa huutokaupasta. Kun sinulla on voiteita sankarin tavaraluettelossa, voit klikata niitä ja siirtää halutun määrän niitä sankarille. Jokainen voide parantaa sankaria yhdellä prosentilla, ja kun sankarin terveys saavuttaa 100 %, sen yli menevät voiteet jäävät sankarin laukkuun seuraavaa kertaa varten. 

Sankarin henkiin herättäminen

Saatoit huomata että jotain pahaa tapahtuu, kun sankari menettää kaikki hänen terveyspisteensä; hän kuolee. Onneksi et menetä sankariasi ikuisesti vaikka hän kuoleekin!

Jos sankarisi on kuollut, tulet näkemään ‘Piirteet’ välilehdellä vaihtoehdon, jossa voit herättää sankarisi eloon maksamalla resurssimäärän ja odottamalla tietyn aikaa. Resurssimäärä ja aika riippuvat sankarisi tasosta ja heimosta. 

Toinen tapa herättää sankari eloon on käyttää ämpäriä. Ämpäri herättää sankarin eloon heti ilman resurssikustannusta. Ämpäreitä voit löytää seikkailuista tai vaihtoehtoisesti ostaa huutokaupasta. Kun sinulla on ämpäri sankarisi tavaraluettelossa, klikkaa sitä ja paina ok. Yhtä ämpäriä voi käyttää vain kerran, mutta sinulla voi olla tavaraluettelossasi useita ämpäreitä. Mikäli sankarisi on elossa, ämpäriä ei voi käyttää. Huomioi myös se että voit herättää sankarin eloon vain kylässä jossa on kokoontumispiste. Mikäli herätät sankarin eloon kylässä jossa ei ole kokoontumispistettä, sankari siirtyy automaattisesti kylään joka oli hänen kotikylänsä ennen kuolemaa. Huomioitavaa on myös se, että voit käyttää vain yhden ämpärin vuorokaudessa (1 ämpäri 12h välein 3x-speed servereillä)!  

 


Vastasiko tämä kysymykseesi tyydyttävästi?

Kyllä   Neutraali   Ei